Habohjälpen

Alla kan vi någon gång hamna i en situation då vi inte har råd med det nödvändigaste. Anledningarna till att vi hamnar där kan se olika ut, alltifrån en oväntad sjukskrivning till en helt annan situation som gör att det blir svårare att få ihop vardagen och ekonomin. Det kan röra sig om att köpa en vinterjacka till barnen, busskort för pendlingen eller mat i slutet av månaden när räkningarna är betalda.

Vi är på väg in i vintern och för många innebär det svårare tider. Där vill vi som kyrkor vara med och stötta med det vi kan. Habohjälpen är samlingsnamnet för det gemensamma diakonala och sociala arbetet som Kyrkorna i Habo gör där vi i samråd med Habo kommun och socialtjänsten gör det vi kan för att stödja familjer, par och ensamstående.

Vi kan hjälpa till med:

  • Kläder; vi har ett klädförråd i Kyrkans hus där man är välkommen att se om det finns jackor och overaller i rätt storlek
  • Vissa basprodukter så som hygienartiklar eller matvaror
  • I vissa fall kan vi dela ut presentkort på ICA
  • Bidrag till Julklappar - Habohjälpen samarbetar med socialtjänsten och kommunen för att kunna ge julklappar till barnfamiljer i ekonomisk utsatthet.

Vill du vara med och bidra?

Om du vill vara med och skänka pengar till Habohjälpen så bidrar du till julklappar och mat till människor som bor och vistas i Habo. swisha din gåva till 1236858211.

Vid särskilda tillfällen gör vi även insamlingar av exempelvis kläder, filtar, cyklar eller liknande. Här nedanför hittar du information om vad vi just nu har behov av.

Behöver du hjälp?

Om det oväntade händer eller om du upplever att det blir svårt så hör av dig till: Erica Boge 036-496 04 eller Susanne Svanberg 036-496 07, diakoner i Svenska kyrkan i Habo.