MEDVERKANDE

Britta Bolmenäs

Talare som medverkar på frukosten, ledarlunchen och predikar på söndagens gudstjänst.

VEM ÄR BRITTA? Pastor /föreståndare Missionskyrkan Värnamo och en av alla oss som försöker hitta vägar att leva ett hållbart liv Mamma till tre lite vuxna kids , gift med Lastbilschaffisen Steppe

VAD KOMMER DU ATT DELA? Vill dela med dig några av de nycklar jag tror öppnar för ett hållbarare liv : vänskap, tillit, mod. Vill uppmuntra oss att våga tro och leva i att vi är varandras utrustning, be- gåvade med varandra.

INTRESSEN? gillar samtal om livet under ytan, böcker och att svettas loss i träning av olika slag

Jacob Ämterlind

Talare som medverkar på Frukostseminariet

VEM ÄR DU? Jacob Ämterlind, gift med Hanna, pappa till Valter. Miljövetare och teolog. Generalsekreterare för Svenska Alliansmissionens Ungdom.
.
VAD KOMMER DU ATT DELA PÅ KONFERENSEN? Klimatförändringarna är den största utmaning vi som mänsklighet ställts inför och om jag som kristen tror på en Gud som skapat världen, borde inte den bekännelsen påverka hur jag behandlar jorden? Det ska vi prata om på lördag! Att teologi, ekologi & praktik hör ihop!
.
INTRESSEN? För övrigt är jag en fågelskådande fotbollsnörd som tycker lördag morgon är den ultimata tiden för ett seminarie! Varför? Det kan ju omöjligen krocka med att Manchester United spelar match...!

Tomas Sjödin

Talare som medverkar med seminarie och predikan på Lördagens gudstjänst

VEM ÄR TOMAS? Tomas Sjödin är en mångsysslare. Församlingspastor i Göteborg, författare till ett antal böcker och i största allmänhet en människa som älskar livet. 

VAD KOMMER DU ATT DELA? Den 17 oktober kommer jag till Habo igen (Minns med stor glädje förra besökte i Tillsammanskonferensen).
På eftermiddagen skall Daniel Grahn och jag prata om att återvinna den goda och talande tystnaden, detta utifrån att min bok "Ljudet av tystnad" släpps i dagarna. Jag tor att det blir ett roligt och viktigt samtal. Vi kommer att prata om tystnaden som en aspekt av att leva ett hållbart liv. I kvällens gudstjänst skall jag predika, och mycket lutar åt att jag talar om vägar in bönens vidunderliga värld.

KURIOSA? apropå tystnad: Den första raden i min bok är: "Jag var ett pratsamt barn. Jag är en pratsam vuxen och lär så förbli.”